Då var jag nära eliten!
Alla orienterare når inte världseliten, men somliga kommer väldigt nära, utan att behöva göra några resultat.

Lennart Forsberg:
Vid några sommartävlingar i Sundsvall i mitten på 70-talet var jag väldigt nära världseliten. På väg till starten delade jag latrinstång med den norske världsmästaren Åge Hadler. Och som om den stången inte vore nog, bakom björkslyet intill oss satt hans fru – världmästarinnan Ingrid Hadler – på damernas latrin. Då var formen verkligen skitbra!

Anders Fries:
När Umeå OK arrangerade natt-SM 1989 fanns en TV-kontroll som gjorde att tittarna kom nära inpå den svenska eliten. När Stefan Brandt från Tullinge passerade kontrollen i full fart handlade det snarare om full gas! Den ljudeffekt som han släppte rakt in i Sportnytt fick knappast någon tv-tittare att drömma om doft-TV!

Eriksson och Eriksson
Thomas Eriksson, Umeå OK, är uppväxt i Deje. Svennis Eriksson är uppväxt i Torsby. Men det var i Örebro de båda värmlänningarna möttes. Det var när de båda Erikssönerna gick på GIH. Ryktet säger att Thomas under studietiden lyckades lära Svennis hur man tar ut kompassriktningen. Däremot misslyckades Svennis med att lära Thomas hur man dämpar en boll. Så det råder med andra ord ingen tvekan om vilken Eriksson som är den bästa tränaren!

Senast ändrad 22 december 2004